چالشهای دورکاری اختصاصی مدیران
بخشی از چالشهای دورکاری مرتبط با مدیران است. چنانچه برای عبور از این چالشها تلاش کافی نشود، استقرار و توسعه دورکاری به تعویق افتاده، حتی ممکن است اجرای آن در سازمانهای دولتی با شکست مواجه گردد. شاید سوال اصلی مدیران این باشد که دورکاری چیست؟ چالش ها، مزایا و معایب دورکاری چیست؟ در زیر به پنج چالش مهم شناسایی شده دورکاری توسط گروه دورکارآ اشاره میشود:
چالش 1- دورکاری عامل بروز اختلال در فرایندهای ارتباطی درون و برونسازمانی است!
برخی از مدیران بر این باورند که با اعزام کارکنان به دورکاری؛ ارباب رجوع، ذینفعان، همکاران و ... در صورت نیاز به خدمات این کارکنان، هنگامی که به آنان مراجعه میکنند تنها با صندلی خالی مواجه میشوند. این موضوع عامل مهمی در آسیبرسانی و ایجاد اختلال در ارتباطات داخل سازمانی (ارتباط با مدیران و همکاران) و برونسازمانی (ارتباط با اربابرجوع) و طبیعتاً ایجاد اختلال در روند انجام امور سازمان میشود.
چالش 2- برای کنترل و نظارت بر عملکرد کارکنان دورکار، ابزار لازم در اختیار نیست!
برخی از مدیران که اصرار به کنترل و نظارت جدی کارکنان و آن هم به طور مستقیم و از نوع نزدیک دارند، بر این باورند که با اعزام کارکنان به دورکاری، برای کنترل و نظارت بر عملکرد آنان ابزار لازم را در اختیار ندارند. آنان به این بهانه به اعزام همکاران خود به دورکاری چندان رغبتی نشان نمیدهند.
چالش 3- تضعیف کنترل کارکنان دورکار، بهرهوری آنان و سازمان را کاهش خواهد داد!
برخی از مدیران بر این باورند که با اعزام کارکنان تحت مدیریت خود به دورکاری، به دلیل عدم وجود رویکردهای نظارتی مستقیم بر عملکرد آنان، بهرهوری و بازده عملکرد آنان کاهش مییابد. زیرا غالب این کارکنان احتمالاً به دلایل متعدد و خصوصاً این که دور از چشم مدیران کار میکنند، مسئولانه وظایف محوله را انجام نمیدهند. در نتیجه، بهرهوری سازمان نیز دچار افت شدید خواهد شد.
چالش 4- در مواقع لزوم نمیتوان به کارکنان دورکار، دسترسی مؤثر داشت!
به عقیده برخی مدیران، به دلیل وجود اضطرار و بروز شرایطی پیشبینی نشده، گاهی نیاز به حضور سریع کارکنان دورکار در محل کارشان است. در چنین مواقعی عدم امکان دسترسی مؤثر و سریع به کارکنان مزبور موجب ایجاد وقفه و اختلال در پیشرفت امور سازمان خواهد شد. مدیران مزبور به این بهانه، مانعی برای اعزام همکاران خود به دورکاری هستند.
چالش 5- امنیت اطلاعات سازمان مورد تهدید قرار میگیرد...
اعتقاد به حفظ اطلاعات سازمانی، خصوصاً اطلاعات محرمانه، یک دغدغه بجا و همیشگی مدیران وظیفهشناس و مسئول است. برخی مدیران بر این باورند که با اعزام کارکنان به دورکاری اطلاعات سازمان در معرض تهدید قرار خواهد گرفت. از این رو، با مقوله دورکاری محتاطانه برخورد میکنند